Необходими продукти
Продукти за 4 порции:
- 600 гр лук
- 6 с.л. слънчогледово олио JA!
- 1,2 кг телешки гулаш
- Сол, черен пипер на вкус
- 4 ч.л. сладък червен пипер Hana
- 2 с.л. доматено пюре JA!
- 400 мл Мерло Търговище Резерва
- 500 мл телешки бульон Lacroix
- 4 стръка магданоз
- 1,2 кг картофи
Средна цена: 5,54 лв/ порция
Начин на приготвяне
Нарежете лука на кубчета. В дълбока и широка тенджера загрейте 3 с.л. олио. Подправете месото със сол и черен пипер и го запържете до златисто, като го разделите на 4 порции. След втората порция добавете още 1 с.л. олио. След това леко запържете лука, върнете месото отново в тенджерата и добавете доматеното пюре, червения пипер, виното и бульона. Гответе на умерена температура около 2 часа. ако е необходимо, долейте малко вода. Сервирайте с накълцан магданоз и картофите, сготвени на пара.