Телешки гулаш с картофи

Необходими продукти

Продукти за 4 порции:

  • 600 гр лук
  • 6 с.л. слънчогледово олио JA!
  • 1,2 кг телешки гулаш
  • Сол, черен пипер на вкус
  • 4 ч.л. сладък червен пипер Hana
  • 2 с.л. доматено пюре JA!
  • 400 мл Мерло Търговище Резерва
  • 500 мл телешки бульон Lacroix
  • 4 стръка магданоз
  • 1,2 кг картофи

Средна цена: 5,54 лв/ порция

Начин на приготвяне

Нарежете лука на кубчета. В дълбока и широка тенджера загрейте 3 с.л. олио. Подправете месото със сол и черен пипер и го запържете до златисто, като го разделите на 4 порции. След втората порция добавете още 1 с.л. олио. След това леко запържете лука, върнете месото отново в тенджерата и добавете доматеното пюре, червения пипер,  виното и бульона. Гответе на умерена температура около 2 часа. ако е необходимо, долейте малко вода. Сервирайте с накълцан магданоз и картофите, сготвени на пара.