Гювеч с три вида месо по немски

Необходими продукти

Продукти за 4 порции:

  • 200 гр свинска плешка
  • 200 гр телешки джолан без кост
  • 200 гр агнешка плешка без кост
  • 250 гр целина
  • 250 гр бяло зеле
  • 250 гр моркови
  • 250 гр картофи
  • 250 гр лук
  • 0,75 – 1 л. зеленчуков бульон (2 кубчета зеленчуков бульон Маги разтворени в 0,75 – 1 л. вода)
  • прясна майорана
  • магданоз
  • сол, черен пипер

Начин на приготвяне

Целината, бялото зеле, морковите, картофите и лукът се почистват, белят и се режат на кубчета или шайби по около 1-1,5 см. Разбъркват се и се подправят с майорана, сол и черен пипер. След това свинското, телешкото и агнешкото месо също се нарязват на кубчета по около 1-1,5 см.В тиган се загрява малко олио и трите вида месо се запържват за кратко един след друг.В тенджера се поставя първо телешкото месо, покрива се с 1/3 от зеленчуците и 1/3 от бульона. След това се слага свинското месо, покрива се с 1/3 от зеленчуците и 1/3 от бульона. Накрая се слага агнешкото и се покрива с останалите зеленчуци и бульон.

Тенджерата с капак се поставя на котлона да заври, след което при слаб огън се оставя да се задуши 1 час. При сервиране гювеча се поръсва с нарязан магданоз.