Необходими продукти
Продукти за 4 порции:
- 200 гр свинска плешка
- 200 гр телешки джолан без кост
- 200 гр агнешка плешка без кост
- 250 гр целина
- 250 гр бяло зеле
- 250 гр моркови
- 250 гр картофи
- 250 гр лук
- 0,75 – 1 л. зеленчуков бульон (2 кубчета зеленчуков бульон Маги разтворени в 0,75 – 1 л. вода)
- прясна майорана
- магданоз
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне
Целината, бялото зеле, морковите, картофите и лукът се почистват, белят и се режат на кубчета или шайби по около 1-1,5 см. Разбъркват се и се подправят с майорана, сол и черен пипер. След това свинското, телешкото и агнешкото месо също се нарязват на кубчета по около 1-1,5 см.В тиган се загрява малко олио и трите вида месо се запържват за кратко един след друг.В тенджера се поставя първо телешкото месо, покрива се с 1/3 от зеленчуците и 1/3 от бульона. След това се слага свинското месо, покрива се с 1/3 от зеленчуците и 1/3 от бульона. Накрая се слага агнешкото и се покрива с останалите зеленчуци и бульон.
Тенджерата с капак се поставя на котлона да заври, след което при слаб огън се оставя да се задуши 1 час. При сервиране гювеча се поръсва с нарязан магданоз.