Мариновано телешко на тиган по монголски

Продукти:

  • ¼ чаша соев сос
  • 1 супена лъжица сос хойсин
  • 1 супена лъжица сусамово олио
  • 2 чаени лъжици захар
  • 1 супена лъжица пресован чесън, пресен
  • 1 супена лъжица стрита сушена люта чушка
  • 500 г телешко, нарязано на тънки стекове
  • 1 супена лъжица фъстъчено олио
  • 2 стръка пресен лук, ситно нарязан

Приготвяне:

Разбъркайте в голяма купа соса хойсин, соевия сос, сусамовото олио, захарта, чесъна, чушката. В получената марината потопете нарязаното месо. Трябва да бъде изцяло покрито, за да поеме добре. Похлупете с капак и поставете в хладилник за през нощта.

Загрейте фъстъченото олио в дълбок тиган (уок тиган) на средна температура. Запържете ситно нарязания пресен лук за 10-20 секунди, като разбърквате. Добавете и месото в тигана. Гответе по 5 минути от всяка страна.

Сервирайте върху канапе от сварен ориз. По желание поръсете месото със сусам.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *