Продукти:
- ¼ чаша соев сос
- 1 супена лъжица сос хойсин
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 2 чаени лъжици захар
- 1 супена лъжица пресован чесън, пресен
- 1 супена лъжица стрита сушена люта чушка
- 500 г телешко, нарязано на тънки стекове
- 1 супена лъжица фъстъчено олио
- 2 стръка пресен лук, ситно нарязан
Приготвяне:
Разбъркайте в голяма купа соса хойсин, соевия сос, сусамовото олио, захарта, чесъна, чушката. В получената марината потопете нарязаното месо. Трябва да бъде изцяло покрито, за да поеме добре. Похлупете с капак и поставете в хладилник за през нощта.
Загрейте фъстъченото олио в дълбок тиган (уок тиган) на средна температура. Запържете ситно нарязания пресен лук за 10-20 секунди, като разбърквате. Добавете и месото в тигана. Гответе по 5 минути от всяка страна.
Сервирайте върху канапе от сварен ориз. По желание поръсете месото със сусам.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg