Продукти:
- 1 супена лъжица олио
- 15 г масло
- 1 скилидка чесън, пресован
- 2 глави червен лук, нарязан
- 2 малки люти чушки, нарязани
- 1 супена лъжица прясна лимонова трева
- 500 мл пилешки бульон
- 250 мл кокосово мляко
- 475 г тиква, обелена и нарязана
- 1 шепа пресен босилек
Приготвяне:
В тенджера загрейте маслото и олиото заедно, като разбърквате. След като се загреят, добавете чесъна, лука, чушките и лимоновата трева. Разбърквайте, докато станат полупрозрачни и омекнат. Добавете бульона, кокосовото мляко и тиквата. Оставете да заври. Гответе, докато тиквата омекне.
Пасирайте супата. Гарнирайте с босилека и сервирайте.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg