Салата „Цезар“ с къдраво зеле и аншоа

Продукти:

  • ½ чаша лимонов сок, пресен
  • 2-3 филета аншоа
  • 2 скилидки чесън, обелен
  • ½ чаена лъжица дижонска горчица
  • ½ чаша зехтин
  • ¼ чаена лъжица сол
  • черен пипер на вкус
  • 6 чаши нарязано къдраво зеле
  • 1 чаша крутони
  • ¼ чаша настърган пармезан

Приготвяне:

Смесете лимоновия сок, аншоата, чесъна и горчицата в блендер. Смелете, докато се получи гъст сос. Добавете зехтина и отново пасирайте. Овкусете със сол и пипер. Нарежете къдравото зеле. Поставете го в голяма купа за салата. Към него добавете крутоните, пармезана. Залейте с дресинга и сервирайте.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg