Рибена чорба с лук и чесън

Продукти:

  • 500 г рибено филе по избор
  • 2 глави лук
  • 2 стръка пресен магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 1 щипка сол
  • 2 щипки червен пипер
  • 1 щипка черен пипер
  • 3-4 домата
  • ½ чаша бяло вино

Приготвяне:

Сложете рибеното филе в дълбока тенджера. Залейте го с вода до половината на тенджерата. Към нея се слагат подправките (без магданоза) и нарязаните чесън и лук. Вари се, докато рибеното филе и останалите продукти омекнат или за около 20 минути.

Доматите се обелват и нарязват, след което се добавят към супата. Прибавете и виното и ситно нарязания магданоз. Варете още няколко минути. По желание подправете с пресен лимонов сок.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg