Пилешки хапки с пармезан и чесън

Продукти:

  • 500 г пилешко месо без кожа и кости
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • сол, черен пипер на вкус
  • 2 с.л. масло
  • 2-3 скилидки стрит чесън
  • ¼ чаша настърган пармезан
  • няколко стръка наситнен магданоз

Приготвяне:

Месото се нарязва на хапки и се овкусява със сол, черен пипер и чесън на прах. В дълбок загрят тиган, разтопете малко масло и запечете месото от всички страни до златисто и готовност. Добавете двете супени лъжици масло, стрития чесън и гответе още около минута. Свалете от огъня и веднага добавете магданоза и пармезана. Разбъркайте хубаво и сервирайте.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg