Патладжани с доматен сос

Продукти:

  • 5 патладжана
  • брашно за овалването
  • 150 г сирене
  • За соса:
  • 1 кг домати
  • 1 консерва белени домати
  • 2 глави лук
  • 7 скилидки чесън
  • няколко стръка магданоз и босилек
  • сол, черен пипер

Приготвяне:

Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1,5 сантиметра, посоляват се и се оставят за около 30 минути да се отцеди горчилката. След това се овалват в брашно и се изпържват в олио. Сосът към тях се приготвя, като в малко мазнина се задушават лукът и чесънът.

След това към тях се добавят обелените и нарязани домати и консервата. Накрая се слагат нарязаните на ситно магданоз и босилек. Когато сосът се сгъсти, сервираме патладжаните овкусени с него и с няколко парченца сирене.

Рецептата е предоставен от Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

Източник: az-jenata.bg