Продукти:
- 5 патладжана
- брашно за овалването
- 150 г сирене
- За соса:
- 1 кг домати
- 1 консерва белени домати
- 2 глави лук
- 7 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз и босилек
- сол, черен пипер
Приготвяне:
Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1,5 сантиметра, посоляват се и се оставят за около 30 минути да се отцеди горчилката. След това се овалват в брашно и се изпържват в олио. Сосът към тях се приготвя, като в малко мазнина се задушават лукът и чесънът.
След това към тях се добавят обелените и нарязани домати и консервата. Накрая се слагат нарязаните на ситно магданоз и босилек. Когато сосът се сгъсти, сервираме патладжаните овкусени с него и с няколко парченца сирене.
Рецептата е предоставен от Борис Колаксъзов.
Снимка: личен архив
Източник: az-jenata.bg