Ориз по испански

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици нарязан лук
  • 274 г ориз
  • 475 мл пилешки бульон
  • 225 мл салца (готова)
  • Сол на вкус
  • 2-3 стръка пресен магданоз

Приготвяне:

Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Сотирайте лука в него, докато омекне за 5 минути. Добавете ориза в тигана. Разбърквайте постоянно. Когато оризът започне да покафенява, добавете бульона и салцата. Овкусете със сол на вкус. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути, докато течността се абсорбира. Добавете магданоза и свалете от огъня.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg