Продукти:
- 400 г царевица от консерва
- 1 голяма бучка масло
- 2 стрити скилидки чесън
- сол, черен пипер на вкус
- 1/4 чаша майонеза
- 1/4 чаша заквасена сметана или кисело мляко
- 1/2 чаша настърган пармезан
- 1 люта чушка халапеньо или друг сорт по ваш избор
- 1 малка глава червен лук
- 2-3 с.л. сок от лайм
Приготвяне:
Разтопете маслото в добре загрят тиган и сложете чесъна. Разбъркайте няколко пъти и добавете отцедената и изплакната в гевгир царевица. Чесънът не бива да загаря. Овкусете със сол и черен пипер. Когато царевицата стане леко златиста може да я прехвърлите в купа. Сложете към нея майонезата, сметаната, пармезана, лука, лимоновия сок, чушката. Разбъркайте и сервирайте.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg