Продукти:
- 225 г масло
- 6 глави лук, нарязан
- 1 супена лъжица сушена мащерка
- Черен пипер на вкус
- 4 супени лъжици брашно
- 2 л вода
- 500 мл бяло сухо вино
- 125 мл соев сос
- 4 супени лъжици мед
- 55 г сирене грюер, настъргано
Приготвяне:
Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Запържете лука и мащерката, овкусете с пипер. Покрийте и изчакайте лукът да стане прозрачен, като разбърквате от време на време за около 15 минути. Гответе, докато се карамелизира или още 10 минути.
Добавете брашното към лука и разбърквайте, докато стане кафяво или около 5 минути. Смесете водата, виното, соевия сос и меда. Добавете и тях в тенджерата. Оставете да заври. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за около 1 час. Пасирайте супата. Добавете настърганото сирене. Разбъркайте и сервирайте.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg