Продукти:
- Сокът от един лимон
- 4 супени лъжици зехтин
- 4 супени лъжици соев сос
- 1 чаена лъжица сух риган
- 3 скилидки чесън, пресован
- 1 кг и 700 г свинско филе на кубчета
- 2 средно големи глави червен лук, нарязан
- 1 зелена чушка, нарязана
- 1 червена чушка, нарязана
Приготвяне:
В голяма купа смесете лимоновия сок, зехтина, соевия сос, ригана и чесъна. Разбъркайте. Добавете свинското, лука, чушките и разбъркайте много добре, докато сосът полепне. Приберете в хладилник за 2-3 часа. Загрейте скара или барбекю на висока температура. Нанижете свинското, чушките и лука на шишчета. Леко намазнете шишчетата. Печете от всяка страна по 15 минути или до желаната степен на изпичане.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg