Продукти:
- 200 г брашно
- 2 щипки сол
- 125 мл разтопено масло
- 125 г настърган кашкавал
- Пълнеж:
- 125 г настърган кашкавал
- 1 консерва (400 г) сладка царевица, отцедена
- 250 г пушен бекон, нарязан
- 2 стръка копър, ситно нарязан
- 125 мл готварска сметана
- 250 мл прясно мляко
- 3 яйца
Приготвяне:
Смесете брашното, солта и маслото в купа. Разбъркайте с пръсти, докато се получат трохи. Добавете кашкавала и разбъркайте, докато започне да се замесва тесто. Омесете го добре, докато продуктите се слеят.
Разстелете добре тестото във форма за киш като предварително сте я намазнили и набрашнили. Притиснете добре тестото, за да полепне добре по къдравата форма на тавата. Охладете в хладилник за 30 минути.
Загрейте съвсем малко мазнина в тиган. Запържете бекона и го подсушете върху кухненска хартия. Поръсете кашкавала върху тестото. Добавете бекона, царевицата и копъра. Покрийте с още кашкавал.
Залейте всичко със сметаната, млякото и яйцата, предварително смесени и подправени със сол.
Печете киша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути или докато добие златиста коричка. Сервирайте киша охладен.
Снимка: istock
Източник: az-jenata.bg