Киш с бекон, кашкавал и царевица

Продукти:

  • 200 г брашно
  • 2 щипки сол
  • 125 мл разтопено масло
  • 125 г настърган кашкавал
  • Пълнеж:
  • 125 г настърган кашкавал
  • 1 консерва (400 г) сладка царевица, отцедена
  • 250 г пушен бекон, нарязан
  • 2 стръка копър, ситно нарязан
  • 125 мл готварска сметана
  • 250 мл прясно мляко
  • 3 яйца

Приготвяне:

Смесете брашното, солта и маслото в купа. Разбъркайте с пръсти, докато се получат трохи. Добавете кашкавала и разбъркайте, докато започне да се замесва тесто. Омесете го добре, докато продуктите се слеят.

Разстелете добре тестото във форма за киш като предварително сте я намазнили и набрашнили. Притиснете добре тестото, за да полепне добре по къдравата форма на тавата. Охладете в хладилник за 30 минути.

Загрейте съвсем малко мазнина в тиган. Запържете бекона и го подсушете върху кухненска хартия. Поръсете кашкавала върху тестото. Добавете бекона, царевицата и копъра. Покрийте с още кашкавал.

Залейте всичко със сметаната, млякото и яйцата, предварително смесени и подправени със сол.

Печете киша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути или докато добие златиста коричка. Сервирайте киша охладен.

Снимка: istock

Източник: az-jenata.bg