Италианска супа „Тоскана“

Продукти:

  • 500 г сурова наденица
  • 1 и ¼ чаени лъжици сушен червен пипер на люспи
  • 4 резена пушен бекон, нарязан
  • 1 голяма глава лук, нарязан
  • 1 супена лъжица пресован чесън
  • 500 мл разтворен пилешки бульон
  • 5-6 картофа на тънки резени
  • 1 чаша готварска сметана
  • 300 г пресен спанак

Приготвяне:

В сгорещено олио в голяма тенджера запържете изстисканата от червото сурова наденица заедно с люспите пипер до златисто. Разбърквайте, докато наденицата се раздроби, подобно на кайма. Отцедете от мазнината и оставете настрана. В същата мазнина запържете бекона до златисто. Отцедете и него. В мазнината запържете лука и чесъна за 5 минути.

Залейте лука и чесъна с бульона и оставете да заври. Добавете картофите и ги оставете да врат около 20 минути, докато омекнат. Намалете котлона. Добавете сметаната, наденицата, бекона. След като се загрее добре супата, прибавете и спанака. Нека ври още 5-6 минути преди да свалите от котлона.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg