Продукти:
- За форма с размери 22×30 см
- 2-3 пакета бисквити по ваш избор
- 1 пакет ванилов пудинг без варене
- 400 мл течна сметана за разбиване
- За глазурата с шоколада:
- 400 г шоколад
- 300 мл течна сметана
Приготвяне:
Започнете да потапяте една по една бисквитите в млякото и да ги подреждате в тавата. След като първият ред е готов, може да го намажете с крема, който се приготвя като комбинирате млякото с пудинга. Отделно разбийте до пухкавост сметаната и я комбинирайте с пудинга. След това подредете втори ред, като отново потапяте бисквитите в млякото и намажете с крем. Последният ред на тортата трябва да е само с крем. На водна баня разтопете шоколада, заедно със сметаната. Когато се получи гладък крем и е леко охладен, може да намажете тортата, след което я оставете в хладилник да стегне за няколко часа.
Спести си чакането по опашки и поръчай бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg