Продукти:
- 250 г леща, сварена и отцедена
- 1 скилидка чесън, пресован
- 1 щипка кимион
- 1 резен лимон
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 3 бр разноцветни чушки, нарязани
- 100 г сварени броколи на малки късчета
- 50 г козе сирене на кубчета
- 85 г сушени кайсии, нарязани
- 2 супени лъжици печени слънчогледови семки
- Лимонов дресинг с кориандър:
- Сокът от 1 лимон
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици пресен кориандър, нарязан
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Сварете лещата. Когато заври, към нея добавете чесъна, кимиона и лимона. Намалете котлона и оставете да къкри 30 минути, докато лещата омекне.
Междувременно направете дресинга. Смесете лимоновия сок, зехтина, кориандъра, солта и пипера. Разбъркайте добре и оставете настрана.
Отцедете лещата, като отстраните лимона и чесъна. Сложете лещата в купа за салата. Овкусете я с дресинга. Разбъркайте. Добавете останалите продукти. Отново разбъркайте. Украсете за финал със слънчогледовите семена и кайсиите.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg