Продукти:
- 500 г наденица
- 2 с. л. зехтин
- 2 червени чушки
- 2 скилидки чесън
- 1 щипка кориандър
- 1 щипка кимион
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка джоджен
- 400 г сварен боб от консерва
- 1 щипка захар
- 2 глави кромид лук
- 2 чаени лъжици чили
Приготвяне:
Нарежете всички зеленчуци. Измийте боба от водата в консервата. Нарежете надениците на половини по дължина. Запържете ги в сгорещения зехтин. Към тях добавете лука, чесъна, чушките. Разбъркайте. Добавете и подправките. След това прибавете боба и разбъркайте. Сервирайте ястието, полято с чили соса.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg