Чили с наденица и боб

Продукти:

  • 500 г наденица
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 червени чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 1 щипка кориандър
  • 1 щипка кимион
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка джоджен
  • 400 г сварен боб от консерва
  • 1 щипка захар
  • 2 глави кромид лук
  • 2 чаени лъжици чили

Приготвяне:

Нарежете всички зеленчуци. Измийте боба от водата в консервата. Нарежете надениците на половини по дължина. Запържете ги в сгорещения зехтин. Към тях добавете лука, чесъна, чушките. Разбъркайте. Добавете и подправките. След това прибавете боба и разбъркайте. Сервирайте ястието, полято с чили соса.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg