Торта с богат крем по италианска рецепта

Продукти:

  • За блатовете:
  • 2 чаши брашно
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 чаша меко масло
  • 1 и 1/2 чаша бяла захар
  • 1/2 чаша кафява захар
  • 2 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1/2 ч. л. екстракт от бадем
  • 5 големи яйца
  • 225 мл прясно мляко
  • 3 с.л. кокосови стърготини
  • 100 г счукани орехи
  • За крема:
  • 300 г крема сирене
  • 1 чаша меко масло
  • 100 г пудра захар
  • 2 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1/2 ч. л. екстракт от бадем
  • 60 г счукани орехи
  • 2 с.л. кокосови стърготини

Приготвяне:

Брашното, содата и бакпулверът се пресяват заедно. В купа комбинирайте маслото, захарта, ванилията и бадемовия екстракт. Разбийте с помощта на миксер, докато се получи кремообразна смес. Яйцата се добавят едно по едно, като разбивайте отново с миксер след добавянето на всяко. Не забравяйте да сложите млякото, орехите, кокосовите стърготини. Полученото тесто се разпределя в 2-3 кръгли тавички с диаметър около 20-22 см, които предварително са намаслени и набрашнени. За тортата ще са ви необходими 2 или 3 блата. Печете блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути или до готовност.

Пригответе крема като комбинирате всички съставки, като след като се получи гладък крем прибавете ядките и кокосовите стърготини. В подходяща чиния за торта сложете първия блат (блатовете трябва да са изстинали) и го намажете с крема. Поставете втория, също го намажете и накрая третия блат. С останалия крем намажете последния блат, както и тортата от всички страни. Украсете тортата с няколко ореха и сложете в хладилник, за да стегне поне за поне 1 час.

Снимка: iStock

Изтчоник: az-jenata.bg