Продукти:
- 500 г обелени скариди
- 250 г гъби шийтаке, нарязани
- 1 супена лъжица олио
- 2 супени лъжици настърган джинджифил
- 1 стрък лимонова трева, нарязан
- 2 супени лъжици сос червено къри
- 4 чаши пилешки бульон
- 3 супени лъжици готов сос за риба
- 1 супена лъжица кафява захар
- 350 мл кокосово мляко
- 2 супени лъжици пресен сок от лимон
- сол и черен пипер на вкус
- ¼ чаша пресен кориандър
Приготвяне:
Загрейте олиото в дълбока тенджера на средна температура. Запържете джинджифила, лимоновата трева, къри пастата за около 1 минута. Бавно налейте пилешкия бульон като разбърквате постоянно. Добавете рибения сос и кафявата захар. Оставете да къкри за 15 минути.
Разбъркайте кокосовото мляко и гъбите. Разбърквайте, докато супата започне да добива кремообразна структура. Прибавете скаридите след 5-6 минути къкрене и варете не повече от още 5-6 минути или докато започнат да стават прозрачни.
Овкусете с лимонов сок, сол и гарнирайте с пресния нарязан кориандър.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg