Сьомга пиката

Продукти:

  • 100 мл пилешки бульон
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 2 филета сьомга без кост
  • Масло
  • 2 супени лъжици каперси
  • Черен пипер на вкус
  • Сол на вкус
  • Пресен магданоз за поръсване

Приготвяне:

В малък тиган на средна температура загрейте бульона и лимоновия сок, докато заврат. Намалете котлона и поставете филетата сьомга в тигана. Покрийте и оставете да ври на слаб огън, докато месото на рибата започне да омеква. Извадете сьомгата от тигана.

Оставете останалата течност да ври, докато се редуцира. Добавете още 1-2 лъжици масло и каперсите. Разпръснете получения сос върху рибата. Овкусете със сол и пипер и сервирайте. Поръсете с пресен магданоз.

Източник: az-jenata.bg