Продукти:
- 100 мл пилешки бульон
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 2 филета сьомга без кост
- Масло
- 2 супени лъжици каперси
- Черен пипер на вкус
- Сол на вкус
- Пресен магданоз за поръсване
Приготвяне:
В малък тиган на средна температура загрейте бульона и лимоновия сок, докато заврат. Намалете котлона и поставете филетата сьомга в тигана. Покрийте и оставете да ври на слаб огън, докато месото на рибата започне да омеква. Извадете сьомгата от тигана.
Оставете останалата течност да ври, докато се редуцира. Добавете още 1-2 лъжици масло и каперсите. Разпръснете получения сос върху рибата. Овкусете със сол и пипер и сервирайте. Поръсете с пресен магданоз.
Източник: az-jenata.bg