Продукти за 4 порции:
300 гр телешка кайма | 2 големи картофа |
1 голяма глава кромид лук | 200 гр топено сирене или готварска сметана |
2 с.л. нарязана на ситни кубчета пушена сланина | 2 с.л. заквасена сметана |
олио за запържване | 600 мл зеленчуков бульон |
2 стръка праз | сол, черен пипер и индийско орехче на вкус |
Начин на приготвяне:
Запържете нарязания на ситни кубчета лук заедно със сланината в дълбока тенджера. Оставете да се задушат. Добавете каймата и запържете и нея, докато се раздроби добре. Нарежете праза на тънки ивици и добавете в тенджерата. Оставете да се задуши, след което добавете зеленчуковия бульон. След това добавете нарязаните на малки кубчета картофи. Оставете супата да къкри около 20 минути. Накрая добавете топеното сирене или готварска сметана и заквасената сметана. Оставете да поври за кратко. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.