Продукти:
- 450 г спагети
- 120 г сирене пекорино на кубчета
- 6 скилидки чесън
- 60 г бейби спанак
- 40 г пресен босилек
- 60 г орехи, нарязани
- 60 мл лимонов сок
- ¼ чаена лъжица лимонови корички
- ¼ чаена лъжица сол
- 2 чаени лъжици зехтин
Приготвяне:
Кипнете подсолена вода. Сварете спагетите и ги отцедете. Прехвърлете ги в купа. В блендер поставете сиренето пекорино, добавете чесъна и пуснете на бързи обороти. Добавете босилека, спанака, орехите, лимоновия сок и коричките заедно със солта. Пасирайте, докато се получи гладка смес. Добавете и зехтина. Отново пасирайте финално до получаване на кремообразен сос. Сервирайте спагетите със соса.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg