Необходими продукти
Продукти (за 4 порции):
300 гр ориз Арборио Фамилекс
1 глава лук шалот
1,2 л зеленчуков бульон
40 гр масло
100 мл бяло вино
50 гр студено масло
75 гр настърган пармезан – Пармезан Гранбираги –
от насипната витрина
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Нарежете шалота на ситно и в тенджера задушете в маслото, докато стане прозрачен. Добавете ориза и виното и задушете за кратко. Изсипете зеленчуковия бульон и варете 18-20 минути при непрекъснато бъркане. След като оризът е добре сварен, махнете тенджерата от котлона и добавете нарязаното на малки кубчета студено масло и настъргания пармезан. Разбъркайте и добавете сол и черен пипер на вкус.