Продукти:
- 2 бр авокадо
- 200 г сладка царевица от консерва
- 8 чери домата, нарязани на четвъртини
- Листа от маруля
- 1 консерва риба тон, отцедена
- 2 супени лъжици зехтин
- Сокът от 1 лимон
- 1 щипка пресен кориандър или магданоз
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете авокадото на половини по дължина. Издълбайте сърцевината и я нарежете на ситно. В купа смесете сърцевината на авокадото с царевицата (отцедена) и накъсаните листа от маруля. Добавете доматчетата. Прибавете и отцедената риба тон. В друга купа смесете зехтина, лимоновия сок и подправките. Разбъркайте. Овкусете пълнежа с винегрета и разбъркайте добре. Напълнете авокадото с пълнежа. Охладете за 30 минути в хладилник преди сервиране.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: istock
Източник: www.az-jenata.bg