Пълнено авокадо с риба тон, домати и царевица

Продукти:

  • 2 бр авокадо
  • 200 г сладка царевица от консерва
  • 8 чери домата, нарязани на четвъртини
  • Листа от маруля
  • 1 консерва риба тон, отцедена
  • 2 супени лъжици зехтин
  • Сокът от 1 лимон
  • 1 щипка пресен кориандър или магданоз
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете авокадото на половини по дължина. Издълбайте сърцевината и я нарежете на ситно. В купа смесете сърцевината на авокадото с царевицата (отцедена) и накъсаните листа от маруля. Добавете доматчетата. Прибавете и отцедената риба тон. В друга купа смесете зехтина, лимоновия сок и подправките. Разбъркайте. Овкусете пълнежа с винегрета и разбъркайте добре. Напълнете авокадото с пълнежа. Охладете за 30 минути в хладилник преди сервиране.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: istock

Източник: www.az-jenata.bg