Продукти:
- 3 парчета пилешки гърди без кожата
- ¼ чаша пълнозърнеста горчица
- ¼ чаша мед
- 1 супена лъжица зехтин
- 2-3 стрити скилидки чесън
- 1 ч. л. сушен розмарин или наситнен пресен
- сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
В купичка комбинирайте горчицата, меда, зехтина, чесъна, розмарина, черния пипер, солта и разбъркайте. Сложете пилешките гърди в подходяща тава за печене, като на дъното ѝ капнете малко мазнина, след което ги намажете с маринатата. Покрийте с алуминиево фолио за печене и сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете около 25-30 минути, след което премахнете фолиото и запечете до златисто. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg