Печена риба в хартия с подправки

Продукти:

  • 2 цели пъстърви, почистени или друга ваша любима риба
  • 1 голяма глава лук
  • зехтин
  • сол
  • хартия за печене
  • сухи подправки:
  • бял пипер
  • копър
  • магданоз
  • босилек
  • естрагон
  • дафинов лист
  • карамфил
  • маточина
  • риган
  • розмарин
  • мащерка

Приготвяне:

Рибата се измива добре и се овкусява със сол и зехтин отвътре и отвън. Поставя се в хартия за печене. Сухите подправки се смесват и се поръсват от двете страни на рибата.

Върху нея наредете нарязания на кръгчета лук. Завийте рибата като бонбон и поставете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност. Сервирайте с гарнитура по ваш избор или със свежа салата.

Снимка: Анатолий Попов

Източник: az-jenata.bg