Продукти:
- 2 цели пъстърви, почистени или друга ваша любима риба
- 1 голяма глава лук
- зехтин
- сол
- хартия за печене
- сухи подправки:
- бял пипер
- копър
- магданоз
- босилек
- естрагон
- дафинов лист
- карамфил
- маточина
- риган
- розмарин
- мащерка
Приготвяне:
Рибата се измива добре и се овкусява със сол и зехтин отвътре и отвън. Поставя се в хартия за печене. Сухите подправки се смесват и се поръсват от двете страни на рибата.
Върху нея наредете нарязания на кръгчета лук. Завийте рибата като бонбон и поставете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност. Сервирайте с гарнитура по ваш избор или със свежа салата.
Снимка: Анатолий Попов
Източник: az-jenata.bg