Паста лингуини с песто и скариди

Продукти:

  • 450 г паста лингуини
  • 110 г масло
  • 475 мл сметана
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • 80 г пармезан, настърган
  • 75 г песто
  • 450 г скариди, почистени

Приготвяне:

Кипнете подсолена вода. Сварете лингуините в нея за 8 минути. Отцедете от водата. В голям дълбок тиган разтопете маслото на средна температура. Добавете сметаната и пипера. Разбърквайте в продължение на 6 до 8 минути. След това прибавете пармезана и продължете да разбърквате, докато се разтопи. Добавете пестото и гответе още 5 минути с разбъркване, докато се сгъсти леко.

Накрая прибавете скаридите и гответе, докато станат леко розови или за 5 минути. Сервирайте върху канапе от лингуините.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg