Продукти:
- олио за намазване или спрей
- 350 г наденица по избор
- 1 и ½ чаши настъргани картофи
- 60 г настъргана гауда
- ¼ чаша ситно нарязана червена чушка
- 2 супени лъжици пресен лук, нарязан
- 1 супена лъжица пресен риган
- ¼ чаена лъжица сол
- ¼ чаена лъжица черен пипер
- 8 яйца
- ¼ чаша прясно мляко
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина форми за мъфини. В голяма купа смесете нарязаната наденица, картофите, гаудата, чушката, лука, ригана, солта и пипера. Разбъркайте. Разпределете сместа във формите за мъфини. В отделна купа разбийте яйцата и добавете млякото. Разбийте с миксер. Бавно излейте яйчената смес върху сместа с наденицата във формите.
Печете за около 25 минути в загрята фурна. Извадете от фурната и оставете да се охладят за 10 минути. Извадете от формичките. Поръсете с още малко риган по желание.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg