Продукти:
- 2 кг свински ребърца
- ½ чаша мед
- ¼ чаша соев сос
- ¼ чаша бял винен оцет
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжица сода
- 1 чаена лъжица чеснова сол
Приготвяне:
Нарежете ребрата на индивидуални порции по няколко ребърца. В голяма купа смесете меда, соевия сос, оцета, чесъна, солта и захарта. Разбъркайте добре и добавете содата. Отново разбъркайте. След като шупне леко, потопете ребърцата в маринатата. Добре е да бъдат напълно покрити от сместа. Покрийте ги и ги оставете да престоят така 2-3 часа.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час или до хрупкава коричка.
Снимка: istock
Източник: az-jenata.bg