Мариновани пържоли с кафява захар

Продукти:

  • 6 свински пържоли, леко начукани
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица сос Уорчестър
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 2 супени лъжици кетчуп

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. В малка купа смесете соевия сос, олиото, соса Уорчестър, лимоновия сок, кафявата захар и кетчупа. Разбъркайте добре. Потопете пържолите в маринатата. Оставете ги да престоят 1-2 часа. След това ги поставете в намазнена тава за печене. Покрийте отново с маринатата, така че пържолите да се глазират. Печете за 30-40 минути или до златиста коричка. Сервирайте с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg