Лятна селска манджа

Продукти:

  • 4 моркова
  • 4 тиквички
  • 3 патладжана
  • 1 връзка лук
  • 1 връзка чесън
  • 7 червени чушки
  • 7 зелени чушки
  • 1 кг домати
  • няколко стръка магданоз
  • 150 г сирене
  • сол, черен пипер
  • 4-5 яйца
  • 50 мл олио

Приготвяне:

Зеленчуците се нарязват и се задушават в малко мазнина. Когато са почти готови се слагат в тавичка.

Върху тях се чуква по едно яйце и се запичат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. При сервирането поръсваме всяка порция с малко сирене.

Снимка: istock

Рецептата е предоставен от Борис Колаксъзов.

Прочети още на: az-jenata.bg