Продукти:
- 600 г кайма смес
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- 1 и 1/2 чаша ориз
- магданоз
- 3-4 домата
- 2 глави лук
- 5 скилидки чесън
- 2 моркова
- сол, черен пипер
- 1-2 буркана лозови листа
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава заедно с останалите подправки. След това добавете каймата и гответе докато покафеене леко. Сложете ориза и когато зрънцата станат като кристалчета, налейте бульона. Когато оризът е почти готов, махнете плънката от котлона и завийте сармичките.
Подредете ги в тавичка, добавете им малко вода и олио и нарязаните домати. Покрийте ги с лозови листа или домакинско фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-50 минути. По желание сервирайте с кисело мляко или чеснов сос.
Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.
Прочети още на: az-jenata.bg