Лесно тирамису от Гордън Рамзи

Продукти:

  • Бишкоти
  • 250 г маскарпоне
  • 1 чаша студено кафе
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 150 мл течна сметана
  • 4-5 супени лъжици пудра захар
  • 4 супени лъжици Марсала (ликьорно вино) или друг вид ликьор може и коняк
  • черен шоколад за украса

 

Приготвяне:

В купа смесете маскарпонето, заедно със захарта, ванилията и виното (коняка).

В отделна купа разбийте добре сметаната и след това внимателно я прибавете към другите съставки (по желание може да изстудите крема за сладкиша в хладилник и след това да го прибавите към бишкотите).

Напоете всяка бишкота в студено кафе и подредете в подходящи високи чаши. Върху бишкотите сложете от крема и настържете черен шоколад. Сложете тирамисуто в хладилник за около час.

Снимка: istock

Източник: az-jenata.bg