Продукти:
- Бишкоти
- 250 г маскарпоне
- 1 чаша студено кафе
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 150 мл течна сметана
- 4-5 супени лъжици пудра захар
- 4 супени лъжици Марсала (ликьорно вино) или друг вид ликьор може и коняк
- черен шоколад за украса
Приготвяне:
В купа смесете маскарпонето, заедно със захарта, ванилията и виното (коняка).
В отделна купа разбийте добре сметаната и след това внимателно я прибавете към другите съставки (по желание може да изстудите крема за сладкиша в хладилник и след това да го прибавите към бишкотите).
Напоете всяка бишкота в студено кафе и подредете в подходящи високи чаши. Върху бишкотите сложете от крема и настържете черен шоколад. Сложете тирамисуто в хладилник за около час.
Снимка: istock
Източник: az-jenata.bg