Лесна ципура на фурна

Продукти:

  • 3 броя риби Ципура
  • сол, черен пипер
  • За билковото масло:
  • 50 г масло
  • няколко стръка копър
  • 1 скилидка чесън
  • половин чили чушка – по желание

Приготвяне:

Загрейте добре тигана. С помощта на остър нож направете няколко разреза върху рибата. Овкусете я със сол и черен пипер. След това я сложете за няколко секунди в тигана, за да се запечата добре и от двете страни.

Прехвърлете ципурата в тавичка, сложете една бучка масло върху нея и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути. Сервирайте със свежа салата от зеленчуци или гарнитура по ваш избор.

Забележка: Пригответе маслото като сложите всички съставки в кухненски блендер и ги смелите до получаване на хомогенна смес.

Снимка: личен архив

Източник: az-jenata.bg