Продукти:
- 3 броя риби Ципура
- сол, черен пипер
- За билковото масло:
- 50 г масло
- няколко стръка копър
- 1 скилидка чесън
- половин чили чушка – по желание
Приготвяне:
Загрейте добре тигана. С помощта на остър нож направете няколко разреза върху рибата. Овкусете я със сол и черен пипер. След това я сложете за няколко секунди в тигана, за да се запечата добре и от двете страни.
Прехвърлете ципурата в тавичка, сложете една бучка масло върху нея и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути. Сервирайте със свежа салата от зеленчуци или гарнитура по ваш избор.
Забележка: Пригответе маслото като сложите всички съставки в кухненски блендер и ги смелите до получаване на хомогенна смес.
Снимка: личен архив
Източник: az-jenata.bg