Кроасани с шунка и кашкавал

Продукти:

  • За 12-15 кроасана
  • 1 пакет охладено бутер тесто
  • 250 г шунка
  • 150 г пармезан или кашкавал
  • дижонска горчица
  • 1 яйце
  • сусам

Приготвяне:

Разстелете охладеното тесто и съвсем леко го разточете с точилка. След това с помощта на нож изрежете триъгълничета. Размерът им зависи от това колко големи искате да са кроасаните. Намажете всяко с горчицата, поставете по едно тънко парче шунка и настърганият пармезан или кашкавал.

Завийте във формата на кроасан, намажете с разбитото яйце и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: Thinkstock

Източник: az-jenata.bg