Крем с маскарпоне, праскови и ликьор

Продукти:

  • 3 пресни праскови
  • 3-4 супени лъжици прасковен или портокалов ликьор
  • 250 г маскарпоне
  • 150 г кисело мляко
  • 2 големи супени лъжици пудра захар
  • 1 чаена лъжица с връх ванилова захар
  • 1 супена лъжица лимонов сок

Приготвяне:

Кипнете вода в дълбок тиган. Бланширайте прасковите във водата за 1 минута, след това моментално ги натопете в ледена вода, за да спрете готвенето. Обелете кожата им, отстранете костилката и нарежете. Можете да ги пасирате и в блендер по желание. Добавете към тях ликьора.

Отделно разбийте маскарпонето с киселото мляко и захарта. Добавете и ваниловата захар. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Напълнете сместа в чаши за крем и гарнирайте с прасковите.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: istock

Източник: az-jenata.bg