Продукти:
- 3 пресни праскови
- 3-4 супени лъжици прасковен или портокалов ликьор
- 250 г маскарпоне
- 150 г кисело мляко
- 2 големи супени лъжици пудра захар
- 1 чаена лъжица с връх ванилова захар
- 1 супена лъжица лимонов сок
Приготвяне:
Кипнете вода в дълбок тиган. Бланширайте прасковите във водата за 1 минута, след това моментално ги натопете в ледена вода, за да спрете готвенето. Обелете кожата им, отстранете костилката и нарежете. Можете да ги пасирате и в блендер по желание. Добавете към тях ликьора.
Отделно разбийте маскарпонето с киселото мляко и захарта. Добавете и ваниловата захар. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Напълнете сместа в чаши за крем и гарнирайте с прасковите.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: istock
Източник: az-jenata.bg