Заек фрикасе

Продукти:

  • 1 заек
  • 500 мл прясно мляко
  • 250 мл зеленчуков бульон
  • 2-3 супени лъжици брашно
  • 4-5 скилидки чесън
  • сол, черен пипер
  • 200 г масло
  • 3-4 зърна бахар
  • 2 дафинови листа

Приготвяне:

Заекът се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в нагорещено масло. След това се отделя и в тенджерата, в която месото е било запържено, се добавя още масло и брашното.

След като се запържат до златисто, добавете бавно прясното мляко и бульона. Щом сосът заври върнете месото обратно в него и сложете останалите подправки. Гответе на тих огън до сгъстяване на соса и пълна готовност на месото.

Снимка: Борис Колаксъзов

Рецептата е предоставена от шеф Борис Колаксъзов.

Източник: az-jenata.bg