Продукти:
- 1 заек
- 500 мл прясно мляко
- 250 мл зеленчуков бульон
- 2-3 супени лъжици брашно
- 4-5 скилидки чесън
- сол, черен пипер
- 200 г масло
- 3-4 зърна бахар
- 2 дафинови листа
Приготвяне:
Заекът се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в нагорещено масло. След това се отделя и в тенджерата, в която месото е било запържено, се добавя още масло и брашното.
След като се запържат до златисто, добавете бавно прясното мляко и бульона. Щом сосът заври върнете месото обратно в него и сложете останалите подправки. Гответе на тих огън до сгъстяване на соса и пълна готовност на месото.
Снимка: Борис Колаксъзов
Рецептата е предоставена от шеф Борис Колаксъзов.
Източник: az-jenata.bg