Задушен телешки джолан с доматен сос

Необходими продукти (за 4 порции)

4 шайби телешки джолан За доматения сос:
Сол и черен пипер на вкус 800 гр. домати на кубчета Ja!
1 селъри (целина стебла) 3 с.л. зехтин
500 мл месен бульон 1 скилидка чесън<
300 мл червено вино риган, сол, черен пипер на вкус
250 гр моркови 1 щипка захар<
1 глава лук пресен розмарин на вкус

Начин на приготвяне

Почистете и измийте целината и морковите и ги нарежете на едри парчета, а лука нарежете на кубчета.Подправете джоланите със сол и черен пипер и ги запържете от двете страни с малко олио в подходящ съд. След като ги извадите, ги увийте в алуминиево фолио. Задушете целината и морковите в същия съд и залейте с червеното вино и месния бульон. Поставете джоланите върху така приготвените зеленчуци в съд за печене.

За доматения сос запържете нарязания лук и скилидката чесън, също нарязана, докато станат прозрачни. Добавете доматите, солта, черния пипер, ригана и захарта и оставете да поври 10 минути. Залейте джоланите с доматения сос и гарнирайте с пресен розмарин. Печете в предварително загрята на 160°C фурна за 150-180 минути.

Характеристики

Категория: Основни ястия
Време: 40-45 мин
Енергийна стойност: 361 kcal