Необходими продукти (за 4 порции)
4 шайби телешки джолан | За доматения сос: |
Сол и черен пипер на вкус | 800 гр. домати на кубчета Ja! |
1 селъри (целина стебла) | 3 с.л. зехтин |
500 мл месен бульон | 1 скилидка чесън< |
300 мл червено вино | риган, сол, черен пипер на вкус |
250 гр моркови | 1 щипка захар< |
1 глава лук | пресен розмарин на вкус |
Начин на приготвяне
Почистете и измийте целината и морковите и ги нарежете на едри парчета, а лука нарежете на кубчета.Подправете джоланите със сол и черен пипер и ги запържете от двете страни с малко олио в подходящ съд. След като ги извадите, ги увийте в алуминиево фолио. Задушете целината и морковите в същия съд и залейте с червеното вино и месния бульон. Поставете джоланите върху така приготвените зеленчуци в съд за печене.
За доматения сос запържете нарязания лук и скилидката чесън, също нарязана, докато станат прозрачни. Добавете доматите, солта, черния пипер, ригана и захарта и оставете да поври 10 минути. Залейте джоланите с доматения сос и гарнирайте с пресен розмарин. Печете в предварително загрята на 160°C фурна за 150-180 минути.
Характеристики
Категория: Основни ястия
Време: 40-45 мин
Енергийна стойност: 361 kcal