Продукти:
- 1 брой готово тесто за пай
- ¾ чаша захар
- 3 супени лъжици царевично нишесте
- 1 консерва ананас
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 супена лъжица захар
Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. В тиган на средна температура смесете ¾ чаша захар, нишестето, сока от консервата с ананас, самия нарязан ананас и лимоновия сок. Разбърквайте на котлона, докато започне да се сгъстява. След като клокне, оставете да бълбука около минута.
Охладете до стайна температура. Намазнете и набрашнете форма за пай. Поставете едната част на дъното ѝ. Напълнете с ананасовия пълнеж. Покрийте с остатъка от тестото, като по желание направите лентички или други форми. Намажете тестото с прясното мляко с помощта на четка. Поръсете с останалата захар.
Печете за 40 минути в загрята фурна. Охладете до стайна температура преди да сервирате.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg