Доматена лазаня с телешко

Продукти:

  • 30 г сушени домати
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 глава лук, нарязан
  • 500 г телешка кайма
  • Сол и черен пипер на вкус
  • ½ супена лъжица лют червен пипер
  • 400 г домати от консерва, нарязани
  • 70 г доматено пюре
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1 супена лъжица червено вино
  • 500 г листа за лазаня

Приготвяне:

Накиснете сушените домати в гореща вода. Загрейте фурната на 200 градуса. Междувременно загрейте олиото в тиган на средна температура. Задушете в него лука и чесъна. Добавете каймата и разбърквайте, докато покафенее. Овкусете със сол и двата вида пипер.

Пасирайте сушени домати заедно с доматения сос. Добавете и нарязаните домати от консерва и виното в тигана. Разбъркайте добре и оставете да къкри около 10 минути, като не спирате да разбърквате.

Натопете листовете тесто за лазанята в гореща вода за секунда да омекнат. Веднага след това ги извадете. Започнете да редите ред тесто, покрито с ред от плънката, като ги редувате. Оставете най-горния слой да бъде от доматена плънка.

Покрийте с фолио и печете за 40 минути в загрята фурна. Оставете да изстине 10 минути преди сервиране.

Снимка: istock

Източник: az-jenata.bg