Гръцка мусака с кисело мляко

Продукти:

  • 1,5 кг картофи
  • 2 патладжана
  • 2 малки пакетчета кайма
  • сол, черен пипер
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 1-2 глави лук
  • 2 моркова
  • За заливката:
  • 1 и ½ кофичка кисело мляко
  • сол на вкус
  • 2 яйца

Приготвяне:

Нарежете патладжана на кубчета и го посолете. Оставете го за 20 минути, за да се махне горчилката от него. В тенджера загрейте малко мазнина и сложете да се задушат лука и морковите. След това сложете каймата.

След като придобие сиво-кафеникав цвят може да добавите патладжана, черен пипер, чесън, червен пипер и нарязаните на малки кубчета картофи. Сипете вода, пилешки или телешки бульон.

Когато картофите са почти готови изсипете сместа в тавички и запечете. Накрая сложете заливката и печете до получаването на златиста коричка.

Снимка: Thinkstock

Източник: az-jenata.bg