Бананов хляб в хлебопекарна

Продукти:

  • 260 г брашно
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • ½ чаена лъжица сода
  • 150 г пудра захар
  • 3 супени лъжици олио
  • 2 яйца
  • 2 банана, обелени и нарязани на едро

Приготвяне:

Поставете всички съставки в купата на машината за печене на хляб. Изберете програмата за месене на тесто. Месете около 5-6 минути или докато бананите се намачкат и другите съставки се смесят. Използвайте силиконова шпатула, за да притиснете горната част на хляба. Не продължавайте да месите. Ако се наложи оберете с шпатулата остатъците от тесто по стените на формата и ги добавете към хляба.

Изберете настройка за печене и натиснете старт. Печете около 1 час. Пъхнете голяма клечка за шишчета, за да проверите дали ще излезе мокра или суха. Ако е сравнително суха, значи хлябът е готов. Изключете и оставете да си почине още 10 минути преди да извадите хляба от формата.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg