Продукти:
- 260 г брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- ½ чаена лъжица сода
- 150 г пудра захар
- 3 супени лъжици олио
- 2 яйца
- 2 банана, обелени и нарязани на едро
Приготвяне:
Поставете всички съставки в купата на машината за печене на хляб. Изберете програмата за месене на тесто. Месете около 5-6 минути или докато бананите се намачкат и другите съставки се смесят. Използвайте силиконова шпатула, за да притиснете горната част на хляба. Не продължавайте да месите. Ако се наложи оберете с шпатулата остатъците от тесто по стените на формата и ги добавете към хляба.
Изберете настройка за печене и натиснете старт. Печете около 1 час. Пъхнете голяма клечка за шишчета, за да проверите дали ще излезе мокра или суха. Ако е сравнително суха, значи хлябът е готов. Изключете и оставете да си почине още 10 минути преди да извадите хляба от формата.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg