Арабска салата с леща и подправки

Продукти:

  • 250 г леща, сварена и отцедена
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 щипка кимион
  • 1 резен лимон
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 3 бр разноцветни чушки, нарязани
  • 100 г сварени броколи на малки късчета
  • 50 г козе сирене на кубчета
  • 85 г сушени кайсии, нарязани
  • 2 супени лъжици печени слънчогледови семки
  • Лимонов дресинг с кориандър:
  • Сокът от 1 лимон
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици пресен кориандър, нарязан
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Сварете лещата. Когато заври, към нея добавете чесъна, кимиона и лимона. Намалете котлона и оставете да къкри 30 минути, докато лещата омекне.

Междувременно направете дресинга. Смесете лимоновия сок, зехтина, кориандъра, солта и пипера. Разбъркайте добре и оставете настрана.

Отцедете лещата, като отстраните лимона и чесъна. Сложете лещата в купа за салата. Овкусете я с дресинга. Разбъркайте. Добавете останалите продукти. Отново разбъркайте. Украсете за финал със слънчогледовите семена и кайсиите.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg