Агнешка яхния или яхния от агнешки врат

Продукти:

  • 1 брой агнешки врат около 700 грама
  • 1 кг картофи
  • 1 морков
  • 1 брой чушка червена
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. сушени подправки със зеленчуци
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 с.л. брашно
  • 3 с.л. олио
  • сол на вкус
  • няколко стръка магданоз
  • 1 ч.л. джоджен сух
  • 2 ч.л. чубрица

Приготвяне:

Агнешкият врат се сварява и обезкостява. Олиото се загрява и в него се задушава нарязаният на полумесеци лук докато омекне. Прибавят се брашното и червения пипер и се разбъркват докато се позапържат. Добавят се картофите, моркова, чушката, месото и солта. Ястието се покрива с вода. Оставя се на котлона докато картофите се сварят добре. Прибавят се останалите подправки и се оставя агнешката яхния да поври още 5 минути. Поднася се топла.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова

Източник: az-jenata.bg