Продукти:
- 1 брой агнешки врат около 700 грама
- 1 кг картофи
- 1 морков
- 1 брой чушка червена
- 2 глави лук
- 2 с.л. сушени подправки със зеленчуци
- 1 с.л. червен пипер
- 2 с.л. брашно
- 3 с.л. олио
- сол на вкус
- няколко стръка магданоз
- 1 ч.л. джоджен сух
- 2 ч.л. чубрица
Приготвяне:
Агнешкият врат се сварява и обезкостява. Олиото се загрява и в него се задушава нарязаният на полумесеци лук докато омекне. Прибавят се брашното и червения пипер и се разбъркват докато се позапържат. Добавят се картофите, моркова, чушката, месото и солта. Ястието се покрива с вода. Оставя се на котлона докато картофите се сварят добре. Прибавят се останалите подправки и се оставя агнешката яхния да поври още 5 минути. Поднася се топла.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова
Източник: az-jenata.bg