Агнешка чорба с ориз и спанак

Продукти:

  • 1 кг агнешко месо
  • 100 г ориз
  • 150 г масло
  • 1 голяма глава лук
  • 2 моркова
  • 1/2 глава целина
  • 1 с.л. брашно
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1/2 кг спанак
  • 250 г кисело мляко
  • 3-4 яйца

Приготвяне:

Нарежете агнешкото месо на малки парчета като за супа и го сварете в три литра вода. Отделно в добре загрят тиган задушете зеленчуците в маслото. Когато месото е готово, може да прибавите към него зеленчуците, заедно с нарязания спанак и ориза.

Варете до готовност на ориза. Преди да сервирате направете застройка от яйцата, киселото мляко и брашното.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg