Продукти:
- 450 г брашно
- 1 чаена лъжица пудра захар
- 1 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица мая
- 250 мл вода
- 2 супени лъжици олио
- 1 яйце
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица розмарин
Приготвяне:
Смесете 125 г от брашното със захарта, солта и маята. Разбъркайте и оставете да шупне. Загрейте водата с олиото в нея, докато стане малко по-топло от стайната температура. Добавете към сместа с маята заедно с яйцето. Разбийте с миксер. Добавете 200 г от брашното и отново разбийте. Останалото 125 г брашно разпръснете на плот за месене. Върху него поставете тестото от миксера и омесете. Покрийте го в купа, за да втаса.
Разточете в кръг на около 15 см. Намажете тестото с малко мазнина и покрийте с кърпа. Оставете да втаса на топло за 30 минути. Открийте тестото и прободете дупки в него с вилица. Намажете със зехтина. Поръсете с розмарин. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути.
Снимка: iStock
Източник: az-jenata.bg