Традиционна пилешка супа

Продукти:

  • 1/2 пиле аз използвах бялото месо на цяло пиле
  • 1 едър картоф
  • 1 дребна глава лук
  • магданоз за поръсване
  • около 10 спагетини (тънки спагети) начупени
  • 1 ч.л. чубрица смляна
  • 1 щипка червен пипер
  • 1 щипка листа от целина сушени
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 1/2 кофичка кисело мляко за застройката
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 едри яйца за застройката

Приготвяне:

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и след това се обезкостява. Нарязва се на дребни парчета. Бульонът се прецежда, за да не е останал някой кокал. Във врящия бульон се слагат нарязаните на дребно лук и картоф. Прибавя се и месото обратно. Оставя се да ври около 25-30 минути и се добавя доматеното пюре, спагетините (фидето) и се оставя на котлона, като се разбърква, (да не залепне фидето), докато се свари. Добавя се и 1 с. л. лимонов сок. Супата се застройва с 2 яйца и 1/2 кофичка кисело мляко.

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *