Тайландска супа с тиква и кокосово мляко

Продукти:

  • 1 супена лъжица олио
  • 15 г масло
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 2 глави червен лук, нарязан
  • 2 малки люти чушки, нарязани
  • 1 супена лъжица прясна лимонова трева
  • 500 мл пилешки бульон
  • 250 мл кокосово мляко
  • 475 г тиква, обелена и нарязана
  • 1 шепа пресен босилек

Приготвяне:

В тенджера загрейте маслото и олиото заедно, като разбърквате. След като се загреят, добавете чесъна, лука, чушките и лимоновата трева. Разбърквайте, докато станат полупрозрачни и омекнат. Добавете бульона, кокосовото мляко и тиквата. Оставете да заври. Гответе, докато тиквата омекне.

Пасирайте супата. Гарнирайте с босилека и сервирайте.

Снимка: iStock

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *