Содена Питка

Продукти:

  • 1 кг брашно
  • 1 равна супена лъжица сода бикарбонат
  • 2 суп. лъжици оцет
  • 1 суп. лъж. сол
  • 1 кофичка и половина кисело мляко

Приготвяне:

Брашното се изсипва в тава и се прави кладенче. В него се изсипва содата бикарбонат, оцетът, и веднага се покрива с брашно. Прибавя се солта, киселото мляко и се размесва добре. Поставя се в тава за печене, оформя се и се набожда с вилица.
Преди да се сложи във фурната се измива с вода, за да има гладка коричка.
Пече се в умерена фурна.

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *