Свинска кавърма върху канапе

Продукти:

  • 500 г свинско
  • 2 стръка праз лук
  • ½ чаша червено вино Мерло
  • ¼ чаша доматено пюре
  • 6 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица черен пипер
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • щипка сол
  • 1 пакет ориз

Приготвяне:

Свинското се нарязва на едри късове и се запържва в нагорещена мазнина. Добре е да използвате дълбок тиган. Целината се нарязва на ситно, както и праза. Прибавят се към леко запърженото месо. Месото и зеленчуците се поръсват с подправките, налива се виното и се оставя на къкри на тих огън за около 30-40 минути.

Малко преди кавърмата да е готова се добавя и доматеното пюре. Разбърква се добре и се оставя за още 2-3 минути да покъкри.

Оризът се сварява. Оформя се като канапе. Върху него се сервира готовото месо.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Източник: az-jenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *